لسلام عليكم
حاقولكم على اكله باعملها من زمان ومابتشربش زيت ولا سمن.
1كيلو باذنجان اسمريقطع دوائر
1كيلو كوســــــــــــه تقطع بالطول وعلى نصفين
نصف كيلو طماطم تقطكع دوائر
ربع كيلو لحمه معصجه - يقطع البصل جوانح على النار مع معلقه زيت او سمن كما ترغبين ويوضع عليه ملح وفلفل ويغطى ثم يرفع الغطاء ويقلب حتى تنشف ماء البصل يمكن وضع نصف معلقة قرفه.
الطريقه:
تحضر صينيه تدهن بمعلقة زيت ويرص بها اول طبقه من الطماطم - ثم طبقه من الباذنجان -ثم طبقه من الكوسه ثم يوضع العصاج وعليه نعناع ناشف ( حسب الرغبه )ثم يرص بانجان ثم كوسه ثم طماطم .
ويوضع عليها كوب عصير طماطم وتوضع فى الفرن وبالهنا والشفا